preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Broza Kumrovec

 > Naslovnica
Vijesti

Prvašići OŠ Josipa Broza u Zagrebačkom kazalištu lutaka i Hrvatskom školskom muzeju

Autor: Administrator , 13. 11. 2018. 11:47

 

Učenici prvog razreda OŠ Josipa Broza u pratnji učiteljice Martine Blažičko Vuković i pedagoginje Andree Škreblin Puzjak posjetili su 31.10.2018. godine Zagrebačko kazalište lutaka gdje su gledali predstavu Palčica. Bili su oduševljeni lutkama, svjetlosnim efektima, glazbom i izuzetno lijepom scenografijom.

Nakon odgledane predstave učenici su sudjelovali u  lutkarsko-likovnoj radionici koja je  kreativna nadopuna predstavi „Palčica“ koju su djeca gledala. Likovna radionica omogućila je djeci  da vide kako uz pomoć mašte te škarica, ljepila, tkanine i papira nastaje šarmantna lutka žabe i Palčice. Na pozornici Zagrebačkog kazališta lutaka djeca su mogla vidjeti mnogo vrsta lutaka, a likovna radionica pružila  im  je priliku da se i sami okušaju u njihovoj izradi.

Nakon kazališta razgledali su izložbeni prostor Hrvatskog školskog muzeja. Doznali su mnogo o načinu poučavanja u 19 . i 20. stoljeću te uočili razlike u poučavanju nekad i danas. Aktivno su sudjelovali u radionici  krasopisa,  gdje su učili pisati na način kao što su pisala djeca nekada. Odjeveni u nekadašnje školske uniforme, sjedeći u nekadašnjim klupama  i pišući tintom i perom , rješavali su zadatke krasopisa, pisali i brisali spužvicom… Bili su vrlo zainteresirani i aktivni. Na povratku kući učenici su izrazili pozitivne dojmove o provedenom izletu.Obogaćeni novim spoznajama krenuli su autobusom prema Kumrovcu, prepričavajući što su sve vidjeli i naučili.

Bio je to predivan sunčan jesenski dan u Zagrebu, a učenici će ga zasigurno pamtiti i po mnoštvu zanimljivosti i korisnih spoznaja koje će moći primijeniti u svakodnevnom životu.

Galerija slika


 [više]

Terenska nastava 2. razreda

Autor: Administrator , 29. 10. 2018. 22:14

U četvrtak, 25.10.2018. učenici 2. razreda bili su na terenskoj nastavi u Zagrebu. Najprije su gledali kazališnu predstavu Snježna kraljica u  kazalištu Trešnja. U Etnografskom muzeju razgledali su narodne nošnje Hrvatske, zbirku glazbala i maski iz Afrike, Australije i Azije te razne predmete hrvatskih putnika istraživača. U glazbenoj radionici Ritmovi Afrike, svaki je učenik imao priliku svirati ritmove na djembe bubnjevima. Terenska nastava učenicima je bila zanimljiva i vrlo poučna.

 

 

 


 

 [više]

Nastava prirode u prirodi

Autor: Administrator , 25. 10. 2018. 21:18

Umjesto da nastavu održi u učionici, učiteljica Ana Maslać odvela nas je u prirodu. Veselo smo krenuli od škole prema šumi gdje smo s vrha gledali kako potok teče prema Starom selu. Saznali smo da je šuma izvrsno stanište za životinje kao što su srne, vjeverice, različite vrste ptica, kukaca, čak i zmija. Na drveću raste mahovina i to na sjenovitom i hladnijem mjestu, odnosno na sjevernoj strani. Promatrali smo bukve i hrastove i njihove poluparazite – imelu i bršljan čije smo listove ubrali. Šetali smo i uz Vilu Kumrovec gdje smo vidjeli krave. Ovaj uzbudljiv dan s našom učiteljicom ovjekovječili smo s nekoliko fotografija.

Božidar Cingulin, 6. razred


 

 [više]

Učenici škole dočekali predstavnike KZŽ i ministra graditeljstva

Autor: Administrator , 19. 10. 2018. 01:01

U četvrtak 18. listopada 2018. Općinu Kumrovec posjetili su predstavnici Krapinsko-zagorske županije na čelu sa županom Željkom Kolarom, kao i ministar graditeljstva i prostornog uređenja i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar. Naši su ih učenici svečano dočekali prigodnim točkama. Učenica petog razreda Ana Županić je sve pozdravila, a zatim su slijedile recitacije učenika trećih razreda: Mihaela Pregleja, Marte Brlek i Stjepana Ivčeka. Posjet učenika završio je skladbom „Dobro mi došel prijatel“ koju je na flauti odsvirala Ana Županić.

Galerija slika


 

 [više]

Državna smotra zadruga

Autor: Administrator , 18. 10. 2018. 09:50

 

Od 11. do 14. listopada Jelena Papić i ja, zajedno s voditeljicom "UZ Božićnica" Božicom Berc, sudjelovale smo na državnoj smotri učeničkih zadruga u Vinkovcima gdje je svoje radove prezentiralo 79 najboljih zadruga iz cijele Hrvatske. Ponosno smo predstavljale svoje proizvode na državnoj smotri na kojoj nije bilo bodovanja, no naši su radovi ipak bili pohvaljeni. Tijekom kratkotrajnog slobodnog vremena uživale smo u Vinkovcima, najstarijem gradu u Europi te smo pune pozitivnih dojmova u nedjelju ujutro sretno krenule prema Zagorju.

                          Karla Lojen, 8.r

Galerija slika


 

 [više]

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 15. 10. 2018. 11:17

Poštovani roditelji!
U školi su se pojavile uši. Molimo Vas, još danas i u narednim danima i tjednima kontrolirajte kosu djeteta svaka 2-3 dana i provjeravajte ima li uši.
 
Ako ih otkrijete, učinite sljedeće:
  • započnite odmah s tretmanom prema uputama s letka u prilogu
  • sve osobe koje žive u istom domaćinstvu ili su u bliskim kontaktima s osobom koja ima uši, trebaju pregledati kosu i u slučaju nalaza ušiju započeti tretman. Sve osobe se trebaju tretirati u isto vrijeme.
Opširniji letak o ušima i saniranju bolesti u prilogu.
 

 

 

 [više]

ŠKOLSKI KROS

Autor: Administrator , 15. 10. 2018. 11:10

   U srijedu 10.10.2018. po predivnom sunčanom vremenu održan je školski kros. Na natjecanju je ukupno sudjelovalo 23 natjecatelja.

   U kategoriji 5. i 6. razreda - dječaci nastupilo je 11 natjecatelja, a pobjedu je odnio David Turkušić ispred Josipa Brundića i Noe Aščerića.  U kategoriji 5. i 6. razreda – djevojčice nastupilo je 6 natjecateljica, a pobjedu je odnijela Ana Županić ispred Katarine Maček i Izabele Zgorelec. U kategoriji 7. i 8. razreda – dječaci prvo mjesto osvojio je Patrick Zaić ispred Ivana Aržeka i Frana Županića, dok se natjecanje u kategoriji 7. i 8. razreda – djevojčice nije održalo zbog nedovoljnog broja zainteresiranih djevojčica.

   Troje prvoplasiranih u svakoj kategoriji osvojili su prigodne medalje, a četvero prvoplasiranih predstavljati će našu školu na županijskom natjecanju koje će se u ožujku održati u Krapinskim Toplicama.

Školsko sportsko društvo Kumrovec


 

 [više]

Terenska nastava 3.a i 3.b razreda

Autor: Administrator , 14. 10. 2018. 15:12

11. listopada, 2018. godine učenici 3.a i 3.b razreda posjetili su središte Krapinsko-zagorske županije, grad Krapinu. U Muzeju krapinskih neandertalaca gledali su film o svakodnevnici pračovjeka, nakon čega su pod stručnim vodstvom krenuli na vremensko putovanje od samog početka svijeta, nastanka prvih organizama, života dinosaura, fascinantnog svijeta neandertalaca sve do našeg modernog doba.

Učenici su sa zanimanjem pratili muzejsku priču, postavljali interesantna pitanja te prošetali stazama pračovjeka prema mjestu njegovog pradavnog staništa. Istraživanje prapovijesnog svijeta zaključeno je radionicom izrade torbica bez modernih pomagala pomoću drvene igle, kamene alatke i rafije, od umjetne kože i umjetnog krzna.

Nakon Nalazišta Hušnjakovo učenici su prošetali Krapinom i posjetili ured župana Željka Kolara u zgradi Krapinsko-zagorske županije. U Meteorološkoj postaji u Popovcu meteorološki tehničar je upoznao učenike s načinom prikupljanja podataka o vremenskim prilikama za izradu prognoze vremena.

Poslijepodne su učenici proveli u obilasku dvorca Trakošćan. Kroz pripovijedanje stručnog vodiča i promatranje izloženog stalnog postava, razgledali smo vitešku i lovačku sobu, glazbeni salon, atelier slikarice Julijane Erdödy, sobu s obiteljskim portretima, okruglu kulu, spavaću sobu, knjižnicu, zbirku oružja i kuhinju te su se učenici mogli upoznati sa životom hrvatskog plemstva i obitelji Drašković tijekom prošlih stoljeća.

Nakon uzbudljivog razgledavanja dvorca i šetnje parkom, umorni i puni dojmova učenici su krenuli put Kumrovca.  

Galerija slika


 

 [više]

Terenska nastava u Škabrnju Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 2. 10. 2018. 10:14

Učenici sedmog razreda u zajedništvu sa svojim vršnjacima iz OŠ Tuhelj, OŠ Klanjec i OŠ Lučelnice te njihovi razrednici krenuli su u ranim jutarnjim satima 21. rujna put Škabrnje. Razlog toga je obilježavanje „27. godišnjice Domovinskog rata“. Hvale vrijednu inicijativu pokrenula je Udruga branitelja Domovinskog rata Kumrovec-Zagorska sela sa željom da  se očuvaju i promiču vrijednosti Domovinskog rata kao i stvaranje pozitivne percepcije javnosti o njemuDa je terenska nastava bila pun pogodak govori i činjenica da je za neke učenike to „bila prva informacija o Domovinskom ratu“. (Detaljnije informacije o putovanju možete saznati iz  prilogu u kojem se nalaze četiri  putopisa koje su napisali učenici sedmog razreda.)
Iskreno se zahvaljujemo gosp. Franji  Žlenderu, predsjedniku Udruge  koji je bio duša ove terenske nastave i brižno bdio nad učenicima i učiteljima kako bi sve prošlo u obostranom zadovoljstvu. Zahvaljujemo gosp. Marijanu  Lutringu, tajniku Udruge koji je bio vjeran pratitelj na putu. Ovim putem izražavamo zahvalnost ovlaštenoj osobi za provedbu Projekta i bivšem predsjedniku udruge gosp. Darku  Hlabanu koji je bio svesrdna pomoć u realizaciji  te svim članovima Udruge branitelja Domovinskog rata Kumrovec-Zagorska Sela.
Zahvaljujemo se i našim domaćinima. Načelniku općine Škabrnja, gosp. Nediljku Bubnjaru te  predstavniku Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Škabrnje,  gosp. Zoranu Gurlici koji nam je tako nadahnuto, a opet dostojanstveno opisao sve strahote koje su se dogodile u Škabrnji 18. studenog 1991. godine.
 
Od naših hrvatskih branitelja možemo puno toga naučiti. Oni u najtežim trenucima Hrvatske povijesti  nisu stajali po strani  ni na obali. Nisu čekali onog drugog! Nego su se  sa krunicom oko vrata hrabro bacili u more patnje, u blato strahota, izlažući  se zagrljaju osvetničke smrti. Upravo ta slika brižnosti za Domovinu i vjernosti Božjem Sinu pokazuje Božju prisutnost i u našim patnjama, naporima, odricanjima, žrtvi...  Isusove riječi su jasne: "Tko ne uzme svaki dan svoj križ, ne može biti moj učenik".
            Prije 27. godine započeo je Domovinski rat i u njemu su mnogi darivali svoje živote za našu slobodu. Cijenimo to i ne zaboravljajmo lako. Tako ćemo dobiti mir u srcu i sretnu i blagoslovljenu budućnost. Na ovom i na drugom svijetu!
Tomislav Krušlin
 

 [više]

"Luka i prijatelji"

Autor: Administrator , 26. 9. 2018. 13:39

25. rujna, 2018. učenici OŠ Josipa Broza Kumrovec sudjelovali su u snimanju edukativno zabavne emisije „Luka i prijatelji“ koja se prikazuje nedjeljom na HRT, a voditelj je Luka Bulić. Emisija je namijenjena djeci osnovne škole i svaki je put na drugu temu. Učenici su sudjelovali u radionici od zrna do pogače, u tradicijskom vrtu su sadili i brali povrće te su prikazali branje grozdja i jabuka. Luka Bulić je razgovarao s učenicima,fotografirao se i dijelio autograme.

Galerija slika


 

 [više]

Projekt "Ptiček"

Autor: Administrator , 25. 9. 2018. 11:55

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije po jedanaesti put zaredom organizirala je dvodnevne radionice u sklopu projekta „PTIČEK - program senzibiliziranja i potvrđivanja mladih čuvara prirode u Krapinsko – zagorskoj županiji“.Ove godine je i naša škola sudjelovala u projektu.
Radionice su održane 18. i 19. rujna 2018. godine, na Bedekovčanskim jezerima u Bedekovčini, te na području značajnog krajobraza Zelenjak - Risvička i Cesarska gora.
Ove godine na radionicama je sudjelovalo 24 učenika iz osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije, a među njima i naših četvero učenika sa učiteljicom prirode Anom Maslać: Tin Grilec i Mihaela Jurak učenici 6. razreda te Ivan Aržek i Ana Preglej učenici 7. razreda.
Cilj radionica je razviti kod učenika senzibilitet u promatranju prirode oko sebe u svrhu njene zaštite, a pri tome im je pomogao stručni tim trenera sa Šumarskog fakulteta u Zagrebu, Prirodoslovno matematičkog fakulteta iz Zagreba i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode KZŽ. Učenici su na terenskim radionicama učili o mjerama zaštite prirode i zaštićenim prirodnim vrijednostima, vodenom i šumskom ekosustavu, te bogatstvu biljnih i životinjskih vrsta koje obitavaju na navedenom području. Jedan dio radionica odnosio se na Natura 2000 područje rijeke Sutle, te obilazak geološke poučne staze na Risvičkoj gori gdje su učenici učili o geološkoj prošlosti Zemlje, vrstama stijena, minerala i fosila. Učenici su izrađivali hotele za kukce koje će postaviti kod svoje škole, te su prikupljali uzorke invazivne vrste hrastove stjenice. Također su imali prilike vidjeti i upoznati invazivne vrste riba – babuška i patuljasti somić, te su sudjelovali u ručnom piljenju grana.
Ovo je jedinstveni projekt u Hrvatskoj koji omogućuje učenicima osnovnih škola na području Krapinsko-zagorske županije da znatno efikasnije grade odgovoran odnos prema prirodi i razvijaju ekološku svijest.
Po završetku radionica župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i voditelj projekta prof.dr.sc Ivan Martinić na svečanoj su dodjeli, svim učenicima - polaznicima radionica, uručili potvrde i prigodne nagrade (ruksake i majice) čime su postali nova, sada već jedanaesta generacija malih čuvara prirode u Krapinsko-zagorskoj županiji. Voditeljima učenika iz navedenih škola urečene su knjige Noćni leptiri Krapinsko-zagorske županije i majice.

 [više]

Obavijest za učenike 6. i 8. razreda

Autor: Administrator , 6. 9. 2018. 22:53

U ponedjeljak 10. rujna 2018. će se obavljati cijepljenje učenika 6. razreda (1. doza HEPATITISA B) i učenika 8. razreda (difterija, tetanus i dječja paraliza). Molimo učenike da sa sobom ponesu cjepne knjižice i potpisane suglasnosti koje su dobili u školi.


 

 [više]

Prvi nastavni dan

Autor: Administrator , 4. 9. 2018. 22:23

Prvi nastavni dan neki su dočekali s uzbuđenjem, neki s radošću, a neki sa strahom. Najhrabriji su bili naši prvašići koje smo upisali u zajednicu Vijeća učenika.

Ravnateljica nas je sve srdačno pozdravila i poželjela nam uspješnu novu školsku godinu koja je osobito posebna jer smo dio eksperimentalnog programa „Škola za život“. Već smo prvi nastavni dan bili jako marljivi i pažljivo bilježili sve informacije i novosti koje su pred nama.

Radni dan završili smo svečanom Svetom misom i blagoslovom nove školske godine.


 

 [više]

Glazbena škola Pregrada Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 1. 9. 2018. 14:33

Dogovor za raspored sa svim profesorima održati će se u ponedjeljak, 3. 9. 2018. u 16:00 sati u Osnovnoj školi Josipa Broza Kumrovec (knjižnica).

Skupna i individualna nastava započinju u srijedu, 5.9.2018. prema rasporedu.


 

 [više]

OBAVIJEST UČENICIMA, UČITELJIMA I RODITELJIMA

Autor: Administrator , 29. 8. 2018. 13:14

U sklopu Eko, etno, fletno festivala u  Kumrovcu, u petak  31.08.2018., upoznat ćemo Crossminton na školskom igralištu, sa početkom u 17,00 sati.

Crossminton je kombinacija tenisa, squasha i badmintona. Teren se sastoji od dva kvadrata veličine 5.5 metara, udaljenosti je 12.8 metara od terena, te nema mreže. Reketi su nalik squash reketima, loptica je malo teža od badmintonske, te ona cijelo vrijeme leti brzinom od oko 200 kilometara na sat.

Dođite i zaigrajte uz vrhunske trenere! Vidimo se! 


 

 [više]

Obavijest učenicima i roditeljima o početku školske godine 2018./2019.

Autor: Administrator , 28. 8. 2018. 12:57

Nastava u novoj školskoj godini počinje u ponedjeljak, 3. rujna 2018. u 8 sati zajedničkim okupljanjem učenika, učitelja i roditelja 1. razreda u sportskoj dvorani škole. Održat ćemo tri školska sata, a na Svetu misu za početak školske godine u kapelici Svetog Roka krećemo u 10:30 sati.

Zbog nastave i podjele udžbenika koje je kupila Općina Kumrovec svakako sa sobom ponesite školske torbe.

Dolazak učenika putnika je po uobičajenom redu vožnje, a povratak svih linija u 12 sati.


 

 [više]

Popis udžbenika za školsku godinu 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 5. 7. 2018. 22:53

Poštovani roditelji i učenici, u prilogu (kliknite na "više") možete preuzeti popis odabranih udžbenika za školsku godinu
2018./2019.
 
Više o financiranju udžbenika možete pročitati na mrežnim stranicama Općine Kumrovec.
 [više]

Školski list

Autor: Administrator , 29. 6. 2018. 09:30

 

 

 

Ovdje možete preuzeti

školski list "Naši cajti"

 

 

 

 


 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 linkoviTražilica
Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Anketa
Crno ili bijelo?Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Josipa Broza Kumrovec / Antuna Mihanovića 8, HR-49295 Kumrovec / os-josipa-broza-kumrovec.skole.hr / ured@os-josipa-broza-kumrovec.skole.hr
preskoči na navigaciju