preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Broza Kumrovec

 > Naslovnica
Vijesti

Obavijest za učenike 6. i 8. razreda

Autor: Administrator , 6. 9. 2018. 22:53

U ponedjeljak 10. rujna 2018. će se obavljati cijepljenje učenika 6. razreda (1. doza HEPATITISA B) i učenika 8. razreda (difterija, tetanus i dječja paraliza). Molimo učenike da sa sobom ponesu cjepne knjižice i potpisane suglasnosti koje su dobili u školi.


 

 [više]

Prvi nastavni dan

Autor: Administrator , 4. 9. 2018. 22:23

Prvi nastavni dan neki su dočekali s uzbuđenjem, neki s radošću, a neki sa strahom. Najhrabriji su bili naši prvašići koje smo upisali u zajednicu Vijeća učenika.

Ravnateljica nas je sve srdačno pozdravila i poželjela nam uspješnu novu školsku godinu koja je osobito posebna jer smo dio eksperimentalnog programa „Škola za život“. Već smo prvi nastavni dan bili jako marljivi i pažljivo bilježili sve informacije i novosti koje su pred nama.

Radni dan završili smo svečanom Svetom misom i blagoslovom nove školske godine.


 

 [više]

Glazbena škola Pregrada Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 1. 9. 2018. 14:33

Dogovor za raspored sa svim profesorima održati će se u ponedjeljak, 3. 9. 2018. u 16:00 sati u Osnovnoj školi Josipa Broza Kumrovec (knjižnica).

Skupna i individualna nastava započinju u srijedu, 5.9.2018. prema rasporedu.


 

 [više]

OBAVIJEST UČENICIMA, UČITELJIMA I RODITELJIMA

Autor: Administrator , 29. 8. 2018. 13:14

U sklopu Eko, etno, fletno festivala u  Kumrovcu, u petak  31.08.2018., upoznat ćemo Crossminton na školskom igralištu, sa početkom u 17,00 sati.

Crossminton je kombinacija tenisa, squasha i badmintona. Teren se sastoji od dva kvadrata veličine 5.5 metara, udaljenosti je 12.8 metara od terena, te nema mreže. Reketi su nalik squash reketima, loptica je malo teža od badmintonske, te ona cijelo vrijeme leti brzinom od oko 200 kilometara na sat.

Dođite i zaigrajte uz vrhunske trenere! Vidimo se! 


 

 [više]

Obavijest učenicima i roditeljima o početku školske godine 2018./2019.

Autor: Administrator , 28. 8. 2018. 12:57

Nastava u novoj školskoj godini počinje u ponedjeljak, 3. rujna 2018. u 8 sati zajedničkim okupljanjem učenika, učitelja i roditelja 1. razreda u sportskoj dvorani škole. Održat ćemo tri školska sata, a na Svetu misu za početak školske godine u kapelici Svetog Roka krećemo u 10:30 sati.

Zbog nastave i podjele udžbenika koje je kupila Općina Kumrovec svakako sa sobom ponesite školske torbe.

Dolazak učenika putnika je po uobičajenom redu vožnje, a povratak svih linija u 12 sati.


 

 [više]

Popis udžbenika za školsku godinu 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 5. 7. 2018. 22:53

Poštovani roditelji i učenici, u prilogu (kliknite na "više") možete preuzeti popis odabranih udžbenika za školsku godinu
2018./2019.
 
Više o financiranju udžbenika možete pročitati na mrežnim stranicama Općine Kumrovec.
 [više]

Školski list

Autor: Administrator , 29. 6. 2018. 09:30

 

 

 

Ovdje možete preuzeti

školski list "Naši cajti"

 

 

 

 


 

 [više]

Podjela svjedodžbi

Autor: Administrator , 28. 6. 2018. 08:58

Svećanost podjele svjedodžbi u petak, 29. lipnja sa početkom u 8,00 sati.
Putnici dolaze po istom redu vožnje kao za nastavu.
Povratak putnika u 10,00 sati.

 [više]

Terenska nastava 5., 6. i 7. razreda

Autor: Administrator , 12. 6. 2018. 21:29

U ponedjeljak, 4. lipnja, učenici petog, šestog i sedmog razreda u ranim jutarnjim satima uputili su se u Karlovac.

Prvo odredište bilo nam je Turanj – gradska četvrt Karlovca. Simboli napada na Karlovac u Domovinskom ratu jako su dobro zabilježeni. Danas se u Turnju nalazi muzejska zbirka naoružanja Domovinskog rata. U muzejskoj zbirci izloženi su eksponati borbene tehnike.  Puni dojmova iz Turnja krenuli smo prema Plitvičkim jezerima. Plitvička jezera su Nacionalni park u Hrvatskoj, a sastoje se od 16 jezera. Nacionalnim parkom proglašene su 1949. godine. U Plitvičkim jezerima vidjeli smo mnogo jezera kristalno plave boje. Uživali smo u dugoj šetnji, te šumu velikih vodopada koje je stvorila priroda. Puni uzbuđenja vozili smo se brodom po najvećem jezeru . Nakon više od četiri sata hoda, svi umorni, krenuli smo prema restoranu Feniks. Uživali smo i u Karlovačkom parku gdje smo se svi zajedno igrali i družili. Nakon bezbrižne igre posjetili smo Nacionalno svetište svetog Josipa. Svetište su hrvatski biskupi proglasili Nacionalnim svetištem svetog Josipa, a Hrvatski sabor 1687. proglasio je svetog Josipa zaštitnikom hrvatskoga naroda.  Blagdan svetog Josipa slavimo 19. ožujka. U svetištu smo prisustvovali svetoj misi te smo saznali mnogo toga o našem zaštitniku.

Svi puni dojmova i lijepih uspomena krenuli smo našim kućama.

Karla Lojen
Jelena Papić
 

 

 [više]

TRADICIJSKI JELOVNIK SUTLANSKOG KRAJA

Autor: Administrator , 8. 6. 2018. 13:28

Naši su vrijedni učenici sedmog i osmog razreda uz pomoć učitelja geografije Dražena Ljubića napravili Tradicijski jelovnik Sutlanskog kraja.

Učenice Ivana Hunski, 6.r, Jelena Jurak, 7.r i Katarina Lojen , 8.r predstavile su ga 23.05. u Osnovnoj školi u Kozju u Sloveniji, kada su i druge škole Biosfernog područja  Kozjansko i Sutlanski kraj predstavile rezultate svojih istraživanja.

Čestitamo učenicama i mentoru,  a u Tradicijski jelovnik Sutlanskog kraja uvijek ćete moći zaviriti na našoj stranici.

 


 

 [više]

Glazbena škola Pregrada

Autor: Administrator , 7. 6. 2018. 10:19

Upisi u više razrede glazbene škole i podjela svjedodžbi održati će se dana 5.7.2018. (četvrtak) i 6.7.2018. (petak) od 10:00 do 18:00 sati.

Ukoliko dijete ne želi upisati viši razred molimo da se jave tajništvu Škole.

Glazbena škola Pregrada


 

 [više]

„TRČI – SKOČI – BACI“ 2018. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 3. 6. 2018. 22:40

   29. svibnja 2018. na stadionu u Razvoru već devetu godinu u nizu obilježili smo Dan škole i Svjetski dan sporta atletskim mitingom pod geslom „Trči-skoči-baci“. Uz tradicionalno nastupanje učenika iz Klanjca, Kumrovca i Tuhlja ove godine ponovno su nam se pridružili učenici iz Kraljevca na Sutli, tako da je na natjecanju sudjelovalo 96 učenika.

   Naši natjecatelji osvojili su ukupno 10 medalja: Filip Bedeniković (1. mjesto u trčanju na 100 metara), Tajana Gajšak (1. mjesto u trčanju na 100 metara), Bruno Špiljar (1. mjesto u trčanju na 300 metara), Antonio Zgorelec (2. mjesto u trčanju na 800 metara), Karla Maček (2. mjesto u skoku uvis), Valentina Maček (2. mjesto u trčanju na 300 metara), Karla Lojen (2. mjesto u trčanju na 600 metara), Sara Pilko (3. mjesto u bacanju kugle), Leonardo Sporiš (3. mjesto u skoku uvis) i Monika Gluhak (3. mjesto u skoku uvis).   Rezultate svih natjecatelja možete pogledati u tablici u prilogu.

   U konkurenciji dječaka ekipni naslov odnijela je ekipa iz Tuhlja dok su naši dječaci bili treći. U konkurenciji djevojčica naša je ekipa osvojila 1. mjesto i time prekinula osmogodišnju dominaciju djevojčica iz Klanjca u ovom natjecanju.

   Ovim putem zahvaljujemo se našim sponzorima, tvrtki Štefan d.o.o. koja omogućuje svim natjecateljima i sucima nastup u prigodnim majicama, Sportskoj zajednici KZŽ-e na doniranim peharima i medaljama, Termama Tuhelj na doniranim ulaznicama za bazene, „Pionirčeku“ na doniranim čevapima, Hostelu Kumrovec na doniranim sladoledima te Društvu sportskih igara učenika na doniranim bočicama za vodu za sve natjecatelje. Hvala i Općini Kumrovec na uređenju stadiona, članovima DVD Kumrovec na vodi, Karlu Ulami na transportu potrebne opreme, Mariji Somek (službenom fotografu) i svima ostalima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji i provedbi ovog natjecanja. 

   Vidimo se sljedeće godine na jubilarnom 10. izdanju ovog natjecanja!

Školsko sportsko društvo Kumrovec


 

 

 [više]

Terenska nastava 1. i 2. razreda

Autor: Administrator , 29. 5. 2018. 11:01

U ponedjeljak,  28. svibnja  učenici prvog i drugog razreda uživali su u Klanjcu.

Posjetili su  franjevački samostan, razgledali samostansku knjižnicu te kripte sa sarkofazima i unutrašnjost crkve Navještenja Blažene Djevice Marije.

Bili su gosti i Gradske knjižnice i čitaonice Antuna Mihanovića.

Razgledali su Galeriju Antuna Augustinčića, a u Studiju Galerije svi su sudjelovali u taktilnoj radionici „ Slijepi miš“ i izrađivali reljefe koje su potom odlili u gipsu te ponijeli doma za uspomenu.

Galerija slika


 

 [više]

Evakuacijska vježba i posjet DVD-u Kumrovec

Autor: Administrator , 29. 5. 2018. 10:55

Dana 23. svibnja 2018. u našoj školi se održala evakuacijska vježba koja je započela iznenadnim događajem. Svi učenici i djelatnici škole uputili su se prema glavnom izlazu škole. Oko dvije minute bile su potrebne kako bi svi napustili školu i čekali vatrogasce na donjem dijelu parkirališta.

Nakon evakuacijske vježbe, učenici su posjetili vatrogasce u DVD-u Kumrovec te se upoznali s njihovim radom. Uz stručno vodstvo edukatora i vatrogasaca učenici su dobili najvažnije upute kako djelovati u slučaju različitih požara te su upoznali vatrogasnu postaju, vatrogasna vozila te vatrogasno odijelo i opremu koje koriste vatrogasci. Nakon vrlo zabavnog i interaktivnog učenja učenici su se vratili puni dojmova i zasigurno mnogo lijepih iskustava  i naravno - znanja.

Galerija slika


 

 [više]

Dan znanosti

Autor: Administrator , 28. 5. 2018. 09:46

DAN ZNANOSTI obilježili smo u petak, 18.05.

Jedan školski sat svi su bili mali znanstvenici:  izvodili su i isprobavali eksperimente, čudili se i uživali u znanstvenim čarolijama. 

 

Galerija slika

 

 

 


 

 [više]

POVIJESNI USPJEH NAŠIH ODBOJKAŠICA

Autor: Administrator , 23. 5. 2018. 13:21

   U utorak 15. svibnja 2018. u gradskoj sportskoj dvorani Varaždin naše su djevojčice predstavljale Krapinsko-zagorsku županiju na poluzavršnici državnog prvenstva u odbojci u kategoriji učenica 5. i 6. razreda. Na tom natjecanju nastupili su još prvaci sljedećih županija: OŠ Antuna Mihanovića Dubec – Grad Zagreb, OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec – Varaždinska županija, OŠ Vladimira Nazora Pribislavec – Međimurska županija i OŠ Čazma – Bjelovarsko-bilogorska županija. Predstavnici Koprivničko-križevačke županije nisu došli na natjecanje.

   Naša ekipa ždrijebom je smještena u skupinu B zajedno sa prvacima Međimurske županije – OŠ Pribislavec. Odličnom igrom i teško izborenom pobjedom 2-0 (25-23, 25-20) plasirali smo se u finale natjecanja. Tamo nas je čekala favorizirana ekipa iz Ivanca koja je bila bolja od Čazme i Dubca. Porazom od 2-0 (9-25, 10-25) u finalu naša je ekipa na kraju osvojila 2. mjesto. Prva je to medalja sa regionalnih natjecanja iz odbojke u konkurenciji djevojčica u povijesti naše škole.

   Povijesnu srebrnu medalju su osvojile: Tajana Gajšak (C), Valentina Maček, Anđela Antonić, Ana Preglej, Karolina Sporiš, Jasmina Ivanković, Mihaela Erdelić, Ivana Hunski, Klea Žnidarec i Ema Grmovšek.  Čestitamo!

   Hvala Izabeli, Ani i Katarini na glasnoj podršci tijekom županijskog i regionalnog natjecanja.

Školsko sportsko društvo Kumrovec


 

 [više]

DJEVOJČICE OBRANILE NASLOV ŽUPANIJSKIH PRVAKINJA U ODBOJCI

Autor: Administrator , 17. 5. 2018. 09:53

Na županijskom natjecanju u odbojci održanom 8. svibnja 2018. u sportskoj dvorani SŠ-e Pregrada u kategoriji učenica 5. i 6. razreda naša je ekipa osvojila 1. mjesto. Na natjecanju je nastupilo 6 ekipa podijeljenih u dvije skupine. Naše su djevojčice pobjedama protiv OŠ Zabok (2-0) i OŠ Klanjec (2-0) osvojile prvo mjesto u skupini A. U prvoj polufinalnoj utakmici naša ekipa pobijedila je drugoplasiranu ekipu iz skupine B – OŠ Konjščina (2-0), dok je u drugoj utakmici polufinala ekipa iz Klanjca pobjedom 2-0 protiv prvoplasirane ekipe iz skupine B – OŠ Zlatar, također izborila finale. 

   Pobjedom 2-0 u finalnoj utakmici protiv vršnjakinja iz Klanjca naše djevojčice osvojile su naslov županijskih prvakinja, dok je treće mjesto osvojila OŠ Zlatar pobjedom 2-0 protiv OŠ Konjščina.

   Za našu ekipu nastupile su: Tajana Gajšak (C), Valentina Maček, Anđela Antonić, Ana Preglej, Karolina Sporiš, Jasmina Ivanković, Mihaela Erdelić, Ivana Hunski, Klea Žnidarec i Ema Grmovšek.

Čestitke našim najmlađim odbojkašicama!

Školsko sportsko društvo Kumrovec


 

 [više]

Izvanučionička nastava učenika od 5. do 8. razreda

Autor: Administrator , 8. 5. 2018. 21:35

U srijedu, 2. svibnja učenici i učitelji naše škole krenuli su na izvanučioničku nastavu. Ujutro smo pošli iz škole te smo se pješice po divnim šumama i brežuljcima uputili prema risvičkoj crkvi Majke Božje Snježne. Malo smo se okrijepili i rješavali dobivene zadatke iz povijesti, engleskog jezika, matematike i kemije. Potom smo se spustili uskom stazicom kroz šumu u Zelenjak i tamo smo imali nastavu hrvatskog jezika pišući domoljubnu pjesmu. Sve je oko nas bilo tako poticajno i za stvaralaštvo i za igre kojima smo završili nastavni dan. Veseli i duhom ispunjeni krenuli smo prema školi gdje je i počela naša jednodnevna avantura po kumrovečkom kraju.

Jelena Jurak i Katarina Lojen


 

 [više]

38 godišnjica smrti Josipa Broza Tita

Autor: Administrator , 7. 5. 2018. 11:16

U Kumrovcu, 4.5.2018. godine, uz 38 godišnjicu smrti Josipa Broza Tita dječji općinski načelnici Iva Starešina i Tin Prtenjak su zajedno sa članovima Dječjih općinskih vijeća Kumrovec i Zagorska Sela položili cvijeće kod spomenika. 


 

 [više]

Izvanučionička nastava učenika od 1. do 4. razreda

Autor: Administrator , 6. 5. 2018. 22:40

Učenici nižih razreda bili su u srijedu, 2. svibnja, na izvanučioničkoj nastavi kod Vile Kumrovec i kod temelja stare crkve sv. Roka. Učenicima su pokazani temelji na kojima je bila nekadašnja crkva. Svidio im se pogled koji se protezao na kumrovečku dolinu. Uz prekrasan pogled i nakon pročitane Domjanićeve pjesme „Kaj“, učenici su osmislili rečenice o svome kraju.

Nakon toga vratili smo se do Vile Kumrovec gdje su upoznati s prošlošću Kumrovca. Na povratku u Staro selo, učenici su crtali „zagorske hiže“ te su prisustvovali radionici „Čunom od papira do čudesnog svijeta krep papira“. Nakon što su napravili papirnate brodiće, otišli smo do potoka Škrnik gdje su učenici puštali svoje brodiće.

Galerija slika


 

 [više]

Književnica Bojana Meandžija o knjizi "Trči! Ne čekaj me...."

Autor: Administrator , 6. 5. 2018. 22:36

Mlada književnica Bojana Meandžija održala je književni susret  24.4.2018. za učenike 5. – 8. razreda. Predstavila je knjigu „Trči! Ne ne čekaj me…“.
 
Radnja se odvija u gradu Karlovcu od početka Domovinskog rata do zadnjeg  ratnog dana i velike radosti. Sirena svira prestanak svih uzbuna, prestanak svih strahova, svira  završetak rata. Čuli smo pjesmu ptica i radosnu pjesmu svih građana Karlovca koji su odahnul : sloboda, mir, preživjeli smo hladne, vlažne podrume, imat ćemo ljepše dane za šetnje i kupanje, djeca će imati bezbrižno djetinjstvo.
To je autobiografski roman. Ujedno prava životna škola. Poučila nas je o odnosu prema  roditeljima i braći, odnosu prema  hrani, materijalnim stvarima, (npr. skupe tenisice nije to vrijedno prepirke. )
Ispričala nam je priču o svom 13. rođendanu  4.10. „ Na licu mi se vidi osmijeh, nije to običan dan rođendan mi je, ali taj dan je bilo najgore bombardiranje grada Karlovca.“
Brinula se o svojoj mlađoj sestri Mariji. Sjeća se rečenice svoje mame i bake: „Trčite! Nemojte nas čekati.“ Eto, ta rečenica uvijek joj odzvanja mislima i upravo zbog toga se odlučila da bude na naslovnici knjige.
Nakon svega proživljenog, za život nam je podijelila savjete koje želi da upamtimo.
1.Nikad ne donirati hranu kojoj je istekao rok trajanja i koju sami ne bi nikad jeli jer je nejestivo. (U skloništu je bilo takve hrane, gladovali su.)
2.Ne donirati odjeću i obuću koju sami nikad ne bi nosili jer ona nije dobra ni za drugog.
3.Obitelj je najtopliji pokrivač čak i onda kad je najhladnije.
 
Zadala nam je  domaću zadaću.  Večerati  kajganu. Zašto ? Obična kajgana bila je najfiniji obrok koji je pojela u skloništu kad je glad bila neizdrživa.
Književnim susretom s Bojanom Meandžija obilježili smo Svjetski dan knjige i autorskih prava. Sjećat ćemo se njenog odrastanja u vlažnim prostorijama atomskog skloništa za vrijeme Domovinskog rata i naravno pročitati knjigu.
 

 

 
 
 [više]

Klokan

Autor: Administrator , 4. 5. 2018. 11:29

Nakon dugog čekanja objavljeni su rezultati matematičkog natjecanja „Klokan bez granica“ Objavljene su rang liste s popisom 10% najboljih natjecatelja po kategorijama.

 Kategorija Pčelice-Mateo Ulama,Helena Erdelić i Mihael Preglej

Kategorija Ecolier- Toni Bišćan

Kategorija Benjamin- Karla Lojen

Čestitamo učenicima naše škole koji su među 10% najboljih natjecatelja i nadamo se da će njihov rezultat motivirati i ostale da se uključe u ovo natjecanje.

Posebne čestitke učeniku Mateu Ulama koji je sve postavljene zadatke riješio bez pogreške!


 

 [više]

Obavijest učenicima i roditeljima

Autor: Administrator , 28. 4. 2018. 12:20

U ponedjeljak 30. travnja, dan prije Praznika  rada 1. svibnja, nema nastave.

U srijedu, 2. svibnja, ako ne bude kiše, planiramo nastavu u prirodi:

1.-4.  razred iznad Rezidencije na temeljima  Crkve Svetog Roka

5.-8. razred kod Risvičke Crkve i u Zelenjaku.

Učenici dolaze u školu po uobičajenom rasporedu dolaska  s torbom i udžbenicima za redovnu nastavu, a potom krećemo pješice do navedenih lokacija.

Potrebno je ponijeti kape i vodu, a sendviče će dobiti iz školske kuhinje.

Ravnateljica, Željka Töpfer


 

 [više]

Katarina Lojen – na Velikom skupu pamtitelja riječi osvojila 2. mjesto

Autor: Administrator , 28. 4. 2018. 12:19

Školska Pamtiteljica riječi Katarina Lojen, učenica 8. r. i Fran Županić učenik 6. r. bili su u Zagrebu 11. travnja 2018. na Velikom skupu pamtitelja riječi, završnom dijelu projekta Riječ dana koji provodimo u školskoj knjižnici.

Katarina Lojen osvojila je 2. mjesto u kategoriji 7. i 8. razreda. Točno je odgovorila na svih 15 upitanih riječi što nije nimalo lako jer u rječniku ima podosta objašnjenja za svaku riječ.

Učenici u ovoj kategoriji su za ovaj skup „natjecanje“ trebali upamtiti 44 riječi. Liste riječi napravljene su na prijedlog  škola koje su odlučile doći sa svojim pamtiteljem na ovaj skup. Pred komisijom je bio težak zadatak jer su svi temeljito, sigurno i točno znali značenje zadane riječi. Komisija je bila oduševljena usmenim odgovorima svih učenika jer su male finese u izražavanju odlučile o pobjedniku, zaključili su da su svi koji su pristupili skupu bili „najbolji“.

Fran Županić trebao je upamtiti 34 riječi, na natjecanju je sve znao no ipak nije bio u pripetavanju.

Pravi cilj projekta „Riječ dana „  je zapravo poticanje svih da budu isti – najbolji!

Čestitamo Katarini i Franu na tako uspješnom prezentiranju naše škole!

 

Članak o 2. Velikom skupu pamtitelja objavljen je i na Školskom portalu.

Poveznica za članak:
https://www.skolskiportal.hr/clanak/9971-odrzan-uspjesan-2-veliki-skup-pamtitelja-rijeci/

 

Galerija slika


 

 [više]

Međunarodni festival dječjeg filma

Autor: Administrator , 27. 4. 2018. 11:59

Učenici 1. i 2. razreda naše škole posjetili su u četvrtak, 26.4. 2018. Kiki, Međunarodni festival dječjeg filma u Zaboku. Na festivalu su uživali u projekcijama različitih filmova: igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih kratkometražnih filmova namijenjeni djeci i mladima.
Filmovi su bili smiješni, zanimljivi i poučni, a svoje dojmove o pogledanim filmovima su učenici i učitelji mogli podijeliti s ostalim gledateljima tijekom vođenih razgovora. 

Galerija slika


 

 [više]

Mjere za smanjenje rizika od pojave Legionelle (legionarske bolesti)

Autor: Administrator , 25. 4. 2018. 11:47

S obzirom da dolaskom lijepih dana sve više djece i mladih boravi na svježem zraku i da dolazi vrijeme organiziranih izleta molimo Vas da informirate učenike i roditelje o mjerama za smanjenje rizika od pojave Legionelle (legionarske bolesti).

Relevantne informacije o mjerama za smanjenje rizika od pojave Legionelle (legionarske bolesti) možete pronaći na poveznici: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/preventivne-mjere-za-smanjenje-rizika-od-legionarske-bolesti-u-hotelukampumarini/ ili se možete obratiti Službi za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo u Vašoj županiji i/ili Službi za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.


 [više]

Pokaži što znaš

Autor: Administrator , 23. 3. 2018. 13:18

U srijedu 21. ožujka jedan je školski sat bio jako zanimljiv i jako različit od svih drugih. Već se tradicionalno toga datuma obilježava „Dan darovitosti“ pa se učenici trude pokazati svoje sposobnosti, talente i neke vještine koje ne pokazujemo na redovitoj nastavi. Tako su neki plesali, svirali, pjevali, glumili, postavljali zagonetna pitanja ili u velikoj brzini složili Rubikovu kocku. Bilo je uzbudljivo, zabavno i uistinu nešto drukčije. Za pokazan trud, vježbu, upornost i na kraju izvedbu, učenici su skromno nagrađeni simboličnim slasticama, a i pohvalnicama kojima su se mogli podičiti i pokazati ih kod kuće.

Galerija slika


 

 [više]

"Klokan bez granica"

Autor: Administrator , 23. 3. 2018. 12:11

 
Učenici od drugog do sedmog razreda sudjelovali su na Međunarodnom matematičkom natjecanju "Klokan bez granica".
Cilj natjecanja je popularizirati matematiku među mladima i motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa.
 
 

 

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ODBOJCI

Autor: Administrator , 20. 3. 2018. 09:11

   Tijekom mjeseca veljače i ožujka tradicionalno se održavaju županijska prvenstva u odbojci za dječake i djevojke u sportskoj dvorani SŠ Pregrada.

   Prvi dio natjecanja za dječake održan je 16.02.2018. Pobjedama protiv OŠ Lobor (2-0), OŠ Belec (2-0) i OŠ Veliko Trgovišće (2-0) naši dječaci osvojili su 1. mjesto u skupini A i izborili završnicu natjecanja koja je održana 05.03.2018. Pobjedom u polufinalu protiv OŠ Tuhelj (2-0) i porazom u finalu protiv OŠ Belec (0-2) naši dječaci osvojili su 2. mjesto u županiji i okitili se srebrnom medaljom.

   Za našu momčad nastupili su: Andrija Bat, Filip Bedeniković, Biel Mutić Sebastia, Dominik Penezić, Antonio Zgorelec, Matej Petrina, Bruno Špiljar, Leonardo Sporiš i Tin Prtenjak.

Djevojke su svoj nastup odradile 02.03.2018. Porazom protiv OŠ Zabok (1-2) i pobjedom protiv OŠ Konjšćina (2-0) naše djevojke su osvojile 2. mjesto u skupini B. U razigravanju za završnicu natjecanja poraženi smo od OŠ Klanjec (1-2) te smo nakon pet godina ostali bez medalje. Prvo mjesto osvojila je OŠ Mače, drugo OŠ Zabok, a treće OŠ Klanjec. Veseli činjenica da smo pružili vrlo dobru igru i da se radi o vrlo mladoj momčadi čije vrijeme tek dolazi. Djevojke su igrale u sastavu: Sara Pilko, Melanija Berc, Nika Starešina, Tajana Gajšak, Valentina Maček, Ana Preglej, Anđela Antonić, Karolina Sporiš, Jasmina Ivanković, Mihaela Erdelić i Ema Grmovšek.  

Čestitke svim natjecateljima!

Školsko sportsko društvo Kumrovec


 

 [više]

Natjecanje mladeži HCK

Autor: Administrator , 13. 3. 2018. 21:46

U subotu, 10.3.2018. godine u Kraljevcu na Sutli održano je gradsko natjecanje podmlatka Hrvatskog Crvenog križa. Na natjecanju su sudjelovale ekipe iz Kraljevca na Sutli, Tuhlja i Kumrovca. Ekipu učenika iz naše škole predstavljali su Žanamari Lončarec, Melanija Berc, Karla Lojen i Patrick Zaić iz 7. razreda te Iva Starešina iz 8. razreda. Zajedno su osvojili 3. mjesto, dok je pobjedu odnijela ekipa iz Tuhlja.

Svi natjecatelji dobili su pohvale za izvrsno znanje u pružanju prve pomoći i složili se da je to bilo jedno korisno i lijepo iskustvo. 


 

 [više]

KVIZ – Projekt Riječ dana

Autor: Administrator , 8. 3. 2018. 11:42

Biste li se uvrstitli u: čuvare, sakupljače, tragače ili pamtitelje hrvatskih riječi? Razmislite.

U našoj školi već više od godinu dana biramo nasumce „Riječ dana“ iz „Rječnika hrvatskoga jezika“, stavljamo je na vidljivo mjesto i učimo njeno značenje. Glavnu brigu o tome vodi knjižničarka Marica Lojen, a u dogovoru s učiteljicom hrvatskog jezika Dragicom Prekratić Zuber, organizirala je kviz za učenike 5. i 6. razreda (6. ožujka), a za učenike 7. i 8. razreda (7. ožujka). Hrabri pamtitelji učili su značenja izabranih riječi i odgovarali na pitanja. Iz svakog se razreda javio učenik koji je želio odgovarati usmeno pred razrednim prijateljima koje sve značenje može imati riječ koja je uvrštena na popis za Skup pamtitelja riječi. Peti razred predstavljali su Lucija Zgorelec i Noa Ašćerić, a šesti razred Fran Županić i Marko Zgorelec. Sedmi razred predstavljale su Karla Lojen i Melanija Berc, a osmi razred Sara Pilko i Katarina Lojen.

Pobjednici su: Fran Županić i Katarina Lojen, iako treba pohvaliti sve sudionike jer su zapamtili i mogli objasniti puno riječi. Ovime smo, prema riječima ravnateljice, ostvarili dva drukčija sata primjenjujući načelo igrifikacije u nastavi. Svi smo pak imali dojam da su hrvatske riječi i lijepe i teške pa će nas to sve možda i malo više ohrabriti u čuvanju, proučavanju i ljubljenju naše materinje riječi.


 

 [više]

Glazbena škola Pregrada

Autor: Administrator , 6. 3. 2018. 10:59

Rješenjem Ministarstva znanosti i obrazovanja od 21. veljače 2018. godine Glazbenoj školi Pregrada je odobreno izvođenje nastave iz predmeta violina u područnom odjelu Kumrovec od školske godine 2018./2019.

To je još jedno priznanje Glazbenoj školi Pregrada za uspješan rad, a učenicima područnog odjela Kumrovec omogućuje upis još jednog novog programa koji će im zasigurno obogatiti obrazovanje.


 

 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Administrator , 28. 2. 2018. 19:34

 „Dan ružičastih majica“ ili „Pink Shirt Day“ je Nacionalni dan prevencije vršnjačkog nasilja, a  obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Danas smo i mi nosili ružičasto i pokazali da NE podržavamo nasilje.


 

 [više]

Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika za osnovne škole KZŽ

Autor: Administrator , 25. 2. 2018. 21:33

U srijedu, 21.02.2018.godine, održano je Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika za osnovne škole KZŽ, u osnovnoj školi Josipa Broza Kumrovec.

Sudionicima natjecanja dobrodošlicu su kroz kratak program izrazili učenici škole i ravnateljica Željka Töpfer.

Na natjecanju je sudjelovalo dvadesetero učenika u tri kategorije. Nakon uvida u testove i procjene rezultata, Županijsko povjerenstvo pod predsjedanjem Andrije Kiseljaka, zaključilo je da se za državno natjecanje predlažu učenici:

Svim sudionicima natjecanja izražavamo velike čestitke, a onim najuspješnijima puno uspjeha i znanja u daljnjem natjecanju.

Galerija slika


 

 [više]

Naši učenici na županijskim natjecanjima

Autor: Administrator , 19. 2. 2018. 13:23

Naši učenici na županijskim natjecanjima:

Bruno Špiljar,  8.r., 21.02.,  njemački jezik
Josip Brundić, 4.r., 28.02., matematika
Marko Zgorelec, 6.r., 1.03., geografija
Ivan Škreblin, 5.r., 2.03., tehnički
Matej Petrina, 8.r., 7.03., povijest
Dječaci odbojka,     …   finale!
 

SRETNO!!!

NAVIJAMO ZA VAS!!!

Vole vas učenici i učitelji škole!!!


 

 [više]

Posjet Željke Horvat-Vukelja

Autor: Administrator , 19. 2. 2018. 13:23

Našu je školu posjetila dječja spisateljica Željka Horvat-Vukelja. Na početku je učenicima odsvirala pjesmu kako bi ih motivirala za daljnji rad. Ispričala im je nekoliko priča, a u nekim a od njih učenici su glumili uz pomoć štapnih lutaka.

Učenici su s veseljem sudjelovali u radionici. Ujedno smo naučili pjevati Bratec Martin na nekoliko stranih jezika. Za kraj je Željka Horvat-Vukelja odsvirala Kad si sretan koju smo svi zajedno otpjevali. 

 

Galerija slika

 


 

 [više]

Predstava "#generacija"

Autor: Administrator , 13. 2. 2018. 20:12

U petak, 9. veljače 2018. godine u Gradskoj dvorani grada Klanjca, učenici od 4. do 8. razreda  OŠ Klanjec i OŠ Kumrovec nazočili su kazališnoj predstavi "#generacija" Teatra Tirena iz Zagreba.

Predstava "#generacija" bavi se utjecajem tehnologije na odrastanje mladih te na kvalitetu i način njihova života. Nove generacije imaju pristup internetu gotovo od rođenja i većinu vremena provode online. Na taj način Teatar Tirena kazališnim jezikom progovara o aktualnim problemima iz života publike kojoj se obraća.

#dsi #generacija #osjosipabrozakumrovec #confetticonfetticonfetti laugh

Galerija slika


 
 [više]

Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 8. 2. 2018. 09:48

Zbog rastuće dostupnosti proizvoda koji sadrže nove psihoaktivne tvari te visokih rizika koji se povezuju s njihovom konzumacijom, svrha predmetne brošure je informirati roditelje o toj pojavi. U njoj će roditelji naći osnovne informacije o tome što su nove psihoaktivne tvari (nove droge), u kakvim se oblicima pojavljuju, gdje se iste mogu nabaviti, koji su učinci i štetne zdravstvene posljedice konzumacije novih droga te kako prepoznati trovanje novim psihoaktivnim tvarima. Također, u brošuri su navedeni savjeti za roditelje kako na vrijeme uočiti i spriječiti problem vezan uz konzumaciju novih psihoatkivnih tvari, odnosno kako razgovarati s djetetom o novim drogama i štetnim posljedicama njihove konzumacije.

Brošuru za roditelje možete preuzeti ovdje.


 

 [više]

Dan sigurnijeg interneta

Autor: Administrator , 5. 2. 2018. 13:30

Iako provodimo program „Pet za net“ za sigurniji internet,  na Dan sigurnijeg interneta, sutra, u utorak, 6.02.2018. godine, do 19 sati možete odigrati igricu i natjecati se za vrijedne nagrade na http://dansigurnijeginterneta.org/kviz/index.html   

A možete i skinuti aplikaciju edukativne društvene igre na mobitel na http://csi.hr/p/materijali-i-savjeti 

Uz siguran internetski pozdrav, Topfer


 

 [više]

Natour Alpe-Adria

Autor: Administrator , 5. 2. 2018. 11:36

U četvrtak, 1.2.2018. godine Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela organizirala je u Ljubljani  prezentaciju na turističkom sajmu Natour Alpe-Adria.

Ravnateljice Nacionalne i  Međunarodne škole „Danile Kumar“ u Ljubljani došle su da se upoznamo i dogovorimo oko moguće projektne suradnje učitelja i učenika naših škola.


 

 [više]

20. godina DND Kumrovec

Autor: Administrator , 30. 1. 2018. 09:19

 

Dvadeset godina Društva Naša djeca Kumrovec obilježili smo u subotu, 27. siječnja 2018.

 

 

Galerija slika


 

 [više]

Predsjednica RH u Zelenjaku

Autor: Administrator , 30. 1. 2018. 08:34

 
Trodnevni boravak u Krapinsko-zagorskoj županiji predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović započela je u srijedu, 24. siječnja 2018.
U četvrtak, 25. siječnja položila je  vijenac kod spomenika hrvatskoj himni u Zelenjaku.
 
 
 
 [više]

Obavijest

Autor: Administrator , 24. 1. 2018. 13:16

Cijenjeni roditelji,

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović će sutra, u četvrtak 25.01., oko 9,50 sati, položiti cvijeće kod spomenika u Zelenjaku.

U ime svih učenika učitelja i radnika škole pozdravit će je učenik 5.r Filip Brundić, predsjednik Vijeća učenika Leonardo Sporiš, 8.r , predat će joj mali poklon, a Stjepan Ivček iz 2.r recitirat će pjesmicu "Ni Zagorje malo".

Nekoliko djece u školi baš želi vidjeti Predsjednicu, pa smo odlučili da roditelji slobodno mogu doći po svoje dijete, odvesti ga u Zelenjak i vratiti natrag u školu.

Za učenike koji žele vidjeti Predsjednicu, a roditelji rade i nikako ne mogu doći po dijete, Načelnik će posuditi vatrogasni kombi za prijevoz desetak učenika i o njima će brinuti predsjednik Školskog odbora Dražen Ljubić i ravnateljica.


 

 [više]

Predstavljanje plesne škole

Autor: Administrator , 19. 1. 2018. 13:23

Predstavnici plesnog centra Bamboleo su učenicima od prvog do šestog razreda pokazali početne korake društvenih plesova. Naučili smo da je plesati zabavno i lako, a zainteresirani učenici mogu krenuti na tečaj u našoj školi od sljedeće srijede. Više detalja nalazi se na letku koji je dobio svaki učenik.

Galerija slika


 

 [više]

Hvala općinama

Autor: Administrator , 17. 1. 2018. 14:11

Općina Kumrovec i Općina Zagorska Sela poklonile su nam televzore koje smo stavili u knjižnicu i učionicu geografije i povijesti.

Galerija slika


 

 [više]

Garderobni ormarići za učenike

Autor: Administrator , 17. 1. 2018. 13:49


 

 [više]

Održane zimske radionice za darovite, talentirane i motivirane učenike

Autor: Administrator , 10. 1. 2018. 12:58

The Very Hungry Caterpillar (Vrlo gladna gusjenica)

Što se sve može izleći iz jajeta? Koji je razvojni ciklus leptira? Koliko može pojesti mala, gladna gusjenica? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja pronašli smo u zanimljivoj i maštovitoj slikovnici The Very Hungry Caterpillar poznatog američkog ilustratora i pisca dječjih knjiga Erica Carlea. Učenici prvog, drugog i četvrtog razreda, uz raznolike aktivnosti, naučili su engleske nazive za hranu, boje, brojeve i dane u tjednu. Najzabavnija je ipak bila izrada vlastitih gladnih gusjenica koje su imale odličan apetit i sve nas dobro nasmijale!

Želim biti ...…glumac!

Dramska igra, koja je osnovni način provođenja dramskog odgoja, pruža mogućnost slobodnog izražavanja i oslobađanje stvaralačkih potencijala. U atmosferi sigurnosti, opuštenosti i prividne neobaveznosti, koju pruža organizirana igra, moguće je osloboditi spontanost i omogućiti djetetu da na njemu najprihvatljiviji način usvaja nove spoznaje jer se ono što je naučeno u igri lakše i duže pamti te otvara prostor dječjem stvaralaštvu.

Kroz dramske igre učenici su pokazali svoje umijeće govora, snalažljivosti i vizualne percepcije. U radionici Želim biti …… glumac odradili smo igre: Predstavljanje – preuzimanje imena, Protjecanje predmeta, Ne, nemojte mene, Disko svakodnevne rutine i Radio mješavina.

Zabavna matematika

Tijekom zimskih praznika 11. siječnja, u vremenu od 10 do 12 sati, održana je radionica zabavne matematike za darovitu, talentiranu i motiviranu djecu. Radionice su realizirane s učenicima od 1. do 8. razreda. Kroz matematičke igre, slagalice, sudoku, memory, tangrame i mozgalice otkrivali smo zabavnu stranu matematike.

Učenici su na različitim primjerima vidjeli i koje nam mogućnosti učenja kroz igru pruža novokupljena pametna ploča. U dojmovima koje su iskazali najviše su se razveselili pametnoj ploči, tangramima i matematičkim igrama.

Galerija slika svih radionica


 

 [više]

Čestitka

Autor: Administrator , 22. 12. 2017. 11:20

 
 
Neka Božićna zvijezda zasja u Vašem srcu
 
i ispuni sve želje, nade i snove, a osmijeh
 
malog Isusa neka Vas  prati i vodi
 
svakog trena!

 

 

Blagoslovljen Božić

i

sretna Nova 2018. godina!

 


 
 [više]

Obavijest učenicima i roditeljima o zimskim radionicama za darovite, talentirane i motivirane učenike u siječnju 2018. godine

Autor: Administrator , 22. 12. 2017. 00:46

  1.     Želim biti ...…glumac!

za učenike 1.-8.razreda, u utorak, 9.1.2018. godine, u 10,00 sati

Voditeljice:  Marina Sušec i Dragica Prekratić Zuber

 

  1.     The Very Hungry Caterpillar (Vrlo gladna gusjenica)

 za učenike 1.-4.razreda, u utorak, 9.1.2018. godine, u 10,00 sati

Voditeljice: Ana Borošak i Andrea Škreblin

 

  1.     Zabavna matematika

za učenike 1.-8.razreda, u četvrtak 11.1.2018. godine, u 10,00 sati

Voditeljice:  Snježana Dečman i Mirjana Štvanek

 

Popis svih radionica za DTM učenike u Krapinsko - zagorskoj županiji

 


 

 [više]

Božićna priredba

Autor: Administrator , 20. 12. 2017. 11:42

 
 
Božićna priredba bila je dojmljiva, lijepa, svi smo uživali. Kako je to uzvišeno zvučalo:
 
„Presveti dani, presvete noći,
u susret djetešcu valja poći!
Pripremimo srca, pripremimo duše,
nek strahovi i sumnje
sve se sruše!“
 
 
 
Djeca su izrekla mnogo lijepih riječi, veselo otpjevala pjesme koje su dugo uvježbavala, poručila i sebi i odraslima što im iz njihovih malenih srdaca dolazi pa:
 
„Zapjevajmo i mi s njima pjesme
drage, poznate!
Neka skupa s nama cijeli svijet
se raduje.“
 
Svima neka bude sretan i veseo Božić!
 

 

 [više]

Večer matematike

Autor: Administrator , 10. 12. 2017. 21:21

Ove godine naša škola se uključila u projekt „Večer matematike“ u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva.

U četvrtak, 7. prosinca 2017. godine, djeca i roditelji su sudjelovali u nizu zabavnih centara te igrajući se rješavali zabavne matematičke zadatke.

Večer matematike je skup interaktivnih radionica s ciljem izgradnje pozitivnog stava učenika prema matematici uz zabavne aktivnosti. Cilj Večeri matematike je ponajprije upoznati roditelje s tijekom, načinom i važnosti usvajanja matematičkih vještina u obrazovanju, učenicima pružiti razigrano matematičko poslijepodne kao poticaj za daljnje matematičko obrazovanje.

Nadamo se da ste s nama otkrili ljepotu matematike i otkrili koliko je matematika lijepa i zabavna.

Galerija slika


 

 [više]

Učitelji i roditelji oprez, u našoj je sredini zabilježen slučaj svraba!

Autor: Administrator , 4. 12. 2017. 11:47

Iz Zavoda za javno zdravstvo KZŽ  poslali su nam Upute koje vrijede za roditelje svih učenika Škole i Vrtića, ali i za učitelje i zaposlenike. Roditelje molim da odmah reagiraju ako primijete prve simptome kod djece i o tome obavijeste školu. Sad kad to znamo svi ćemo biti na oprezu, a možemo i preventivno djelovati.
Roditelji, ako i malo posumnjate da je moglo doći do zaraze najbolje je namazati dijete sa kremom  s permetrinom (Scabigel terapija 1 dan).
 

 

 [više]

DAN OPĆINE KUMROVEC I DAN OPĆINE I DAN ŽUPE ZAGORSKA SELA

Autor: Administrator , 28. 11. 2017. 11:51

Dana 24.11.2017. godine Općina Kumrovec proslavila je svoj dvadeseti rođendan.

Dječja Općinska načelnica Nika Starešina čestitala je Dan Općine i predala načelniku Robertu Šplajtu mali poklon-radove Učeničke zadruge „Božićnica“ . Uz pomoć zamjenika Frana Županića obavijestila je prisutne o našem školskom projektu  te su podijelili Zamolbe za donaciju za nabavku garderobnih ormarića. Pomoć za nabavku garderobnih ormarića obećao je i župan Željko Kolar.

Naš učitelj mentor Dario Zagvozda dobio je Priznanje Općine Kumrovec  za izvrsnost u radu s učenicima i mentorstvo mladim sportašima koji ostvaruju zavidne sportske uspjehe.

U programu je sudjelovao naš bivši učitelj, gospodin Branko Pratengrazer ,  i pročitao svoju pjesmu „Uspavanka koja ne uspavljuje“.

Dana 25.11.2017. godine Općina Zagorska Sela proslavila je Dan Općine i Dan Župe Sv. Katarine.

Zamjenik Dječjeg općinskog načelnika Marko Zgorelec čestitao je Dan Općine i Dan Župe i predao  načelnici Kseniji Krivec Jurak mali poklon- radove Učeničke zadruge „Božićnica“. Obavijestio je o školskom projektu i podijelio Zamolbe za donaciju za nabavku garderobnih ormarića prisutnim privrednicima.

U programu je nastupao Dječji zbor „Sv. Katarina“.  

Galerija slika


 

 [više]

Projekt Frisco 1

Autor: Administrator , 23. 11. 2017. 12:11

U sklopu projekta prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska Frisco 1, djelatnici Hrvatskih voda i ostali suradnici projekta su dana 7.11.2017. godine  naučili naše učenike 5. i 6. razreda za život korisne stvari - pokazali su učenicima kako nastaje poplava i kao se zaštiti od poplava.

Kroz edukativnu igru sa maskotom Hrvojem učenici su učili i osvajali nagrade.

Za nastavak učenja u knjižnici su ostavljene jako lijepe i edukativne slikovnice sa igrama gospođe Marije Vizner: Korištenje voda, Zaštita voda, Od otpadne vode – čista voda...

Galerija slika


 

 [više]

Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: Administrator , 21. 11. 2017. 10:50

U petak 17. studenoga 2017., uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, prisjetili smo se tog kobnog dana. Svaki je učenik donio svijeću u čast žrtvama. Bili smo tužni i potreseni pa smo se pomolili za mnogobrojne žrtve Domovinskog rata. Svaka svjećica bila je drhtaj našeg malog srca za sve one koji su izgubili život za našu slobodu.

 
Jelena Jurak, 7. razred
Katarina Lojen, 8.razred
 
 
 
 

 [više]

I u mom mjestu svijetli Vukovar

Autor: Administrator , 19. 11. 2017. 21:56

U petak, 17. studenoga 2017., obilježili smo Dan sjećanja na Vukovar. Odali smo počast svim sudionicima obrane grada heroja, Vukovara.

Učenici nižih razreda poginulima su zapalili lučice, a viši razredi lampione ispred donjeg ulaza u školu.
 

 

 [više]

Večer matematike

Autor: Administrator , 16. 11. 2017. 17:08

Dragi učenici i roditelji,

u četvrtak 7. prosinca 2017. godine s početkom  u 18 sati održat će se Večer matematike u našoj školi. Večer matematike, manifestacija u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva, skup je interaktivnih radionica u kojima sudjeluju učenici i njihovi roditelji.

Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu  zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Želja nam je da učenici sudjeluju na Večeri matematike sa svojim roditeljima jer pomoć roditelja i zajedničko sudjelovanje u aktivnostima pozitivno utječe na rezultate učenika.

Dođite i zabavite se!


 

 [više]

Međunarodni dan tolerancije

Autor: Administrator , 16. 11. 2017. 17:07

Tolerancija je poštivanje različitosti, a to znači uvažavanje svih osoba oko tebe, bez obzira na to što su oni različiti od tebe i tvojih prijatelja i bez obzira ponašaju li se te osobe različito od vas. Ljudi mogu imati različita mišljenja, potjecati iz različitih krajeva svijeta, voljeti što ti ne voliš i ne voljeti ono što ti voliš.

Ljepota i smisao života krije se upravo u toj različitosti. Svi zajedno popunjujemo slagalicu i svi zajedno činimo svijet potpunim.

16. studenoga obilježava se Međunarodni dan tolerancije. Podsjetimo se koliko je važno međusobno poštivanje i uvažavanje. Uistinu, koliko bi život mogao biti ljepši kada bismo svi bili samo malo tolerantniji.


 

 [više]

Terenska nastava - 5. i 6. razred

Autor: Administrator , 9. 11. 2017. 11:06

Taj predivan izlet dogodio se 2. studenog 2017. Bio je četvrtak. Kada smo došli u Zagreb, našli smo se ispred kazališta Trešnja. Ali kako smo imali mnogo vremena do početka predstave, išli smo u kapelicu pokraj kazališta. Tamo smo se pomolili nekih 10-ak minuta.  Opet smo došli ispred kazališta. Imali smo još 30 minuta do početka predstave. To smo vrijeme utrošili na čavrljanje i slikanje. Napokon smo ušli u kazalište, a ubrzo je i predstava počela. Zvala se Plemeniti šljivari. Radilo se o napadu Tatara na kralja Belu. Predstava je bila divna. Nakon predstave ušli smo u autobus i odvezli se do Arheološkog muzeja. Tamo je bilo baš zabavno i lijepo. Vidjeli smo i pravu mumiju koja je izgledala zastrašujuće. Ona je jako očuvana, a to se i moglo zaključiti po tome da joj je još uvijek sačuvana kosa, ali i zubi te nokti. Kada nam je voditeljica objašnjavala proces mumificiranja odnosno balzamiranja, većina nas se zgražala jer se mozak vadio kroz nos i slično. Vidjeli smo i mnoge figurice, hijeroglife… Na radionici smo morali napisati svoje ime hijeroglifima i obojiti ga. Nakon toga smo otišli u baziliku Srca Isusova gdje nas je dočekao isusovac Božidar. On nam je pričao o Ivanu Merzu i pokazao nam njegov grob. S njim smo poslije otišli i do Osnovne škole Ivana Merza koja je prije bila bolnica u kojoj se Ivan liječio. Klupe u razredu u kojem smo bili bile su iste kao u našoj vjeronaučnoj učionici. Poslije smo otišli na groblje Mirogoj gdje smo vidjeli jedan sprovod. Bili smo na grobu Franje Tuđmana, Dražena Petrovića i mnogih drugih. Onda smo otišli na Trg bana Jelačića. Tamo smo imali jedan sat slobodnog vremena, kojem smo se svi jako veselili. Na Trgu bana Jelačića okružili smo zdenac Manduševac, ja sam zaželjela želju i bacila novčić. Dali smo i novac siromahu koji je prosio. To je vrijeme brzo prošlo i krenuli smo kući, a vozili smo se preko Sljemena. Do kuće zabavljali smo se pričajući, pjevajući i igrajući se. Svi smo umorni došli kući. To je bio predivan dan.

Lucija Banjšak, 5. razred

Galerija slika


 

 [više]

Ruksak (pun) kulture

Autor: Administrator , 6. 11. 2017. 12:32

Dana 3. studenog 2017. naša škola je sudjelovala u projektu Ruksak (pun) kulture. Projekt Ruksak (pun) kulture jedinstveni je kulturno-edukativni program na državnoj razini koji su zajedno pokrenuli Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kao dopunski program potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama. 

Niži razredni odjeli sudjelovali su u radionici Moja Afrika. U prvome dijelu radionice čitale su im se dvije slikovnice, Bao Baobab i mala Kibibi te slikovnica Ja sam Kibibi! A tko si ti?. Nakon čitanja slikovnica učenici su zamišljali životinje te su ih trebali opisati kako bi ih ostali lakše pogodili. Učenik koji je pogodio dobio je bedž, a na kraju prvog dijela su svi učenici dobili bedževe. Drugi dio radionice proveli su u razgovoru s Afrikancem koji im je ispričao kako je teško školovati se u Africi te im je objasnio kako žive tamo. Kroz glazbeno-plesnu radionicu naučili su pjevati i plesati tradicijsku afričku pjesmu.

Galerija slika


 

 [više]

Osmaši brončani na županijskom krosu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 31. 10. 2017. 08:35

   U srijedu, 25. listopada 2017. u Krapinskim Toplicama održano je županijsko natjecanje u krosu tj. trčanju u prirodi. Na natjecanju je ukupno nastupilo 356 učenika i učenica osnovnih škola iz čitave županije. Naša škola imala je predstavnike u sve četiri kategorije.

   U kategoriji učenika 5. i 6. razreda David Turkušić  osvojio je 31. mjesto, Noa Aščerić 50., Marcel Broz 79. i Filip Brundić 85., dok su u ekipnom plasmanu naši dječaci zauzeli 20. mjesto od 25. prijavljenih ekipa.  U kategoriji učenica 5. i 6. razreda Karolina Sporiš osvojila je 20. mjesto, Anđela Antonić 37., Natalija Pećnik 67. i Tajana Gajšak 74., dok su u ekipnom plasmanu djevojčice zauzele 13. mjesto od ukupno 21. prijavljene ekipe.

   U kategoriji učenika 7. i 8. razreda Antonio Zgorelec osvojio je 6. mjesto, Filip Bedeniković 16., Bruno Špiljar 21. i Matej Petrina 48., dok su u ekipnom plasmanu naši dječaci zauzeli sjajno 3. mjesto od ukupno 26. prijavljenih ekipa i osvojili pehar i medalje. U kategoriji učenica 7. i 8. razreda Karla Maček osvojila je 30. mjesto, Karla Lojen 31. i Monika Gluhak 62., dok su u ekipnom plasmanu naše djevojke zauzele 13. mjesto od ukupno 21. prijavljene ekipe. 

Čestitke svim natjecateljima! Rezultate natjecanja možete pogledati u prilogu.

Školsko sportsko društvo Kumrovec


 

 [više]

Školski kros

Autor: Administrator , 31. 10. 2017. 08:33

   U srijedu, 18. listopada 2017. održano je školsko natjecanje u krosu. Natjecanje je održano samo u kategoriji učenika i učenica petih i šestih razreda, jer u višim razredima nije bilo dovoljno zainteresiranih učenika za sudjelovanje.

   U konkurenciji dječaka 5. i 6. razreda nastupilo je ukupno 10 natjecatelja, a medalje su osvojili David Turkušić (zlato), Noa Ašćerić (srebro) i Filip Brundić (bronca) dok je četvrto mjesto koje također vodi na županijsko natjecanje osvojio Marcel Broz. U konkurenciji djevojčica 5. i 6. razreda nastupilo je svega pet natjecateljica, a medalje su osvojile Anđela Antonić (zlato), Karolina Sporiš (srebro), Natalija Pećnik (bronca) dok je Tajana Gajšak bila četvrta.

   Pohvala svim učenicima koji su nastupili, i nadamo se da će iduće godine biti više zainteresiranih učenika za trčanje u prirodi.

Školsko sportsko društvo Kumrovec


 

 [više]

Terenska nastava - 1. i 2. razredi

Autor: Administrator , 30. 10. 2017. 10:36

U petak, 27. listopada učenici prvog i drugog razreda posjetili su Zagreb. Prošetali su Trgom bana Josipa Jelačić, uživali u bojama jeseni na tržnici Dolac i pomolili se u Zagrebačkoj katedrali. U kazalištu Žar ptica gledali su mjuzikl Mala sirena. Puni dojmova iz kazališta su krenuli u šetnju Gornjim gradom i Markovim trgom. Nakon razgleda su umorni, ali zadovoljni krenuli svojim kućama.

Galerija slika


 

 [više]

Terenska nastava - 4. razred

Autor: Administrator , 30. 10. 2017. 10:30

Učenici 4. razreda bili su 26. listopada na terenskoj nastavi u Zagrebu. Društvo su im radili učenici 4. razreda „OŠ Antuna Mihanovića“ iz Klanjca i njihove PŠ iz Lučelnice sa svojim učiteljicama.

Upoznali su Zagreb, glavni grad Republike Hrvatske. Prošetali su Ilicom, uspinjačom se digli na Gornji grad, prošli kroz Kamenita vrata, na Kaptolu razgledali zagrebačku Katedralu i ostale kulturno-povijesne znamenitosti.

Nakon pročitane istoimene lektire jedva su dočekali predstavu „Družba Pere Kvržice“ koju su odgledali u kazalištu „Žar ptica“. Prije povratka kući prošetali  su oko Jarunskog jezera i zasladili se sladoledom.

Na zadovoljstvo svih, nastava je bila vrlo poučna, zabavna i vrijedna pamćenja.

Galerija slika


 

 [više]

Terenska nastava - 3. razred

Autor: Administrator , 20. 10. 2017. 10:43

Ovog puta nismo se trebali tako rano probuditi. 19. listopada oko pola 8 krenuli smo s parkirališta u Kumrovcu prema Klanjcu. Stali smo ispred OŠ Antuna Mihanovića Klanjec te pokupili učenike 3. razreda. Zajedno s nama još su išli učenici iz PŠ Lučelnica i OŠ Lijepa naša Tuhelj. Svi zajedno krenuli smo prema Krapini.

Oko 9 sati na Županiji nas je dočekala dožupanica Jasna Petek. Srdačno je pozdravila učenike i učitelje te nam ukratko ispričala ono najbitnije o Krapinsko-zagorskoj županiji. Nakon toga pozvala je župana, Željka Kolara, koji je odgovarao na učenička pitanja. Kada smo sve ispitali i saznali o radu i životu našeg župana te o samoj županiji, krenuli smo prema Meteorološkoj stanici u Popovcima. Tamo nas je dočekao dežurni meteorolog, Željko Grilec, koji je učenicima objasnio funkciju svakog instrumenta te kako se oni upotrebljavaju. Meteorološka stanica u Popovcima je jedina u Krapinsko-zagorskoj županiji  te se svi podatci šalju u Zagreb, u glavnu meteorološku stanicu. S novim znanjem krenuli smo proučiti krapinskog pračovjeka. Došli smo ispred glasovitog Kneippovog lječilišta, odnosno krapinskih mrzlica, i po šodranom putu polako smo došli do Muzeja. Zgrada je izgledala kao iz avanturističkih filmova, ukopana u zemlju s jedne i s druge strane. Oko zgrade nalazi se šuma. Proučavajući izgled Muzeja, jedva smo čuli kada nas je kustosica pozvala kako bi nas uvela u nj. U auli Muzeja pogledali smo film o životu krapinskog pračovjeka. Nakon filma vodič nas je proveo kroz Muzej i ispričao nam sve o postanku svijeta i o praljudima koje su pronašli u drugim dijelovima svijeta. Ujedno smo vidjeli dinosaure, divovske paprati te prikaz svijeta i nastanak kontinenata kroz različite etape Zemljina života. Kada smo izašli iz Muzeja, prošli smo kroz nalazište gdje smo se svi zajedno slikali. Sjeli smo u autobus i krenuli prema Trškom Vrhu. Tamo smo pogledali crkvu Majke Božje Jeruzalemske. Ono što je značajno za ovu crkvu je to da je nastala u razdoblju baroka i da se oko nje nalazi cinktor. U crkvi nam je zvonar ispričao legendu kako je ona nastala. Zanimljivo je i to da je kipić Majke Božje velik svega 12 cm te da se jedva uoči među ostalim kipovima koji ga okružuju. Kipić Majke Božje Jeruzalemske donesen je 1669. godine donesen iz Jeruzalema kao poklon. Razgledali smo crkvu, ponovno sjeli u autobus i polako krenuli prema Varaždinskoj županiji. Tamo smo išli posjetiti dvorac Trakošćan. Vodič nas je proveo kroz vitešku sobu, lovačku sobu, glazbeni salon, atelier slikarice Julijane Erdoedy, sobu s obiteljskim portretima, okruglu kulu, spavaću sobu te kuhinju kroz koju smo i izašli iz dvorca. Sav namještaj i sve stvari koje smo vidjeli starije su od 250 godina.

Bogatiji novim znanjima, poigrali smo se, najeli i polako krenuli kućama.

Galerija slika


 

 [više]

Dan kruha Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 19. 10. 2017. 12:04

16. listopada 2017. učenici i djelatnici škole okupili su se u kapeli sv. Roka kako bi obilježili Dan zahvalnosti. Svečanu misu vodio je velečasni Dragutin iz Tuhlja, a propovijedao nam je jako zanimljiv gost. Učenici osmog razreda naglasili su važnost plodova zemlje u svakodnevnom životu. Počasni gost, svećenik iz Benina u Africi, propovijedao nam je o teškom školovanju u njegovoj zemlji te nas naučio da moramo biti zahvalni za priliku školovanja koja nam je pružena. Svetoj misi i svečanom obilježavanju Dana kruha i zahvalnosti pridružili su se i učenici i djelatnici OŠ Lijepa naša Tuhelj s kojima smo blagovali blagoslovljen kruh i otišli veselo našim domovima.

Zahvaljujemo svim mamama i bakama koje su nam pripremom kruha omogućile obilježavanje Dana zahvalnosti.

Katarina Lojen, 8. razred

Zahvala za kruh 

Galerija slika


 

 [više]

Dan neovisnosti

Autor: Administrator , 12. 10. 2017. 10:10

Uoči 26. obljetnice Dana neovisnosti Republike Hrvatske, učenici 2.a i 6. r. izradili su plakat. Tom prilikom nastali su lijepi likovni radovi hrvatske trobojnice i grba.

Hrvatski grb u obliku štita podijeljen je u 25 crvenih i bijelih (srebrnih) polja, tako da je prvo polje crvene boje. Iznad štita nalazi se kruna s pet manjih štitova s povijesnim hrvatskim grbovima, gledajući s lijeva na desno  - najstariji hrvatski grb, grb Dubrovačke Republike, grb Dalmacije, grb Istre i grb Slavonije.

Učenici su bili vrlo ponosni na svoj  doprinos obilježavanju Dana neovisnosti.


 

 [više]

Radionice u 1. - 4. razredu

Autor: Administrator , 10. 10. 2017. 08:25

U ponedjeljak 9. listopada 2017. smo ugostili psihologa Svetislava Joku, koordinatora Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo KZŽ. Zanimljivim radionicama u 1. – 4. razredu pokazao je učenicima kako braniti svoj stav i zalagati se za sebe.

Galerija slika


 

 [više]

Svjetski dan učitelja

Autor: Administrator , 9. 10. 2017. 13:02

Na Svjetski dan učitelja, 5. listopada, mi učitelji naše škole, počastili smo se malo nakon radnog dana odlaskom u „bijeli svijet“ – u Sloveniju – da bismo još nešto naučili. Učiteljima učenja i podučavanja nikad dosta!

U Olimju smo razgledali Marijino svetište, lijepu baroknu crkvu iz 1665. g., crkvu s jednim od najvećih „zlatnih“ oltara u Sloveniji; prava okrijepa za dušu. Zanimljivo je bilo i razgledati pavlinsku samostansku apoteku, treću najstariju ljekarnu u Europi (iza Pariza i Dubrovnika). U njoj su lijepo očuvane freske kojima je oslikana okrugla soba s ovalnim stropom, a majstor je Anton Lerchinger iz Roga(te)ca 1780. g. (on je oslikao i dvorac u Miljani). Umjetnička vrijednost freski je velika, no još je veća njihova poruka jer one govore o putu k zdravlju i sreći.

Od mnogih prizora i poruka izdvajamo grčko-rimskog liječnika Galena koji, upirući prstom u knjigu, daje posjetiteljima dobar savjet: „Tri su stvari važne: vedrina, odmor i umjereni život.“

Ispred samostana je prekrasno uređen vrt s preko 200 različitih ljekovitih biljaka, premalo vremena za proučiti što sve liječe. Potom smo otišli u „Planetarij“ (nešto novo i moderno) i jedan školski sat gledali  smo i slušali o planetima, zvijezdama i galaksijama… pa izišli iz tog okruglog „čuda“ kao da nas je Mali princ Antoinea de Saint Exupéryja šetao po svemiru.

Na odlasku zasladili smo se i čokoladicama iz butika „Čokoladnica“. Dok su kravice mirno pasle, žene plijevile u vrtu, a sunce nas mazilo, bilo nam je poći doma. Kakvo divno i sadržajno poslijepodne u deželi.

A ima se i kaj naučiti!

Galerija slika


 

 [više]

Vijeće učenika

Autor: Administrator , 9. 10. 2017. 11:32

U petak 6. listopada 2017. održana je 1. sjednica Vijeća učenika. Nakon što smo odabrali predsjednika, zamjenika i zapisničarku Vijeća učenika, a to su redom:

Leonardo Sporiš,
Ivan Aržek
i
Karla Lojen,

raspravljali smo o ormarićima za učenike. Upravo su članovi Vijeća učenika prošle godine iznijeli prijedlog o njihovoj nabavci. Dogovorili smo se da ćemo i sami pridonijeti nabavci ormarića tako što ćemo povratnu plastičnu ambalažu, koju često bacamo u kantu za smeće, nositi u školu i skupljati pa nakon toga u dućanu zamijeniti za novac. Taj bismo novac priložili za kupnju ormarića. Kartonske kutije u koje ćemo odlagati plastičnu ambalažu postavljene su u hodnicima škole.

Za lakšu školsku torbu, ubaci i ti koju praznu bočicu!


 

 [više]

Obavijest učenicima 6. razreda

Autor: Administrator , 6. 10. 2017. 11:48

U ponedjeljak 9. listopada 2017. obavit će se cijepljenje učenika šestog razreda (druga doza hepatitisa B). Molimo učenike da sa sobom ponesu cijepne knjižice i potpisane suglasnosti.


 

 [više]

Vijeće učenika

Autor: Administrator , 5. 10. 2017. 11:07

 

1. sjednica Vijeća učenika u školskoj godini 2017./2018. održat će se u petak, 6. listopada 2017. u 8:00 sati (1. školski sat) u uredu pedagoginje.

 

 

  

 [više]

Obilježili smo Međunarodni dan zaštite životinja

Autor: Administrator , 5. 10. 2017. 09:28

 

Kroz projekt  Pas – moj prijatelj, kojeg su učenici 2. a razreda provodili cijeli rujan naučili smo kako se brinuti o drugome, voljeti ga i paziti, kako biti odgovoran vlasnik psa. Naučili smo kako se treba ponašati kad se nepoznati pas nađe u našoj blizini, kako razumjeti što nam pas „ govori“ svojim vlastitim jezikom.

I zato poručujemo svima:

UVIJEK POSTUPAJ S PSOM ONAKO KAKO BI ŽELIO DA POSTUPAJU S TOBOM!

Galerija slika


 [više]

Obilježili smo Međunarodni dan starijih osoba

Autor: Administrator , 2. 10. 2017. 21:18

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, učenici 2.b razreda ugostili su 2.10.2017. na nastavi svoje bake i djedove. Na početku su ih pozdravili prigodnim programom, a zatim su im pokazali kako marljivo rade na nastavi. Bake i djedovi su im bili od velike pomoći u pisanju odgovora na postavljena pitanja i izradi naslovnice obiteljskog albuma.

Za kraj su se svi zajedno počastili ukusnim bakinim kolačima, razmijenili dojmove i pokoju šalu te krenuli ponosno zajedno kućama.

Galerija slika


 

 [više]

Obavijest za roditelje učenika 6. razreda!

Autor: Administrator , 2. 10. 2017. 13:11

 


 

 [više]

Djeca iz Nazorove u Kumrovcu

Autor: Administrator , 2. 10. 2017. 12:48

Galerija slika


 

 [više]

ŠKOLSKO ZVONO U BAKOVČICI – SUSRETI PRIJATELJSTVA

Autor: Administrator , 1. 10. 2017. 19:53

Učenici 3. razreda, 28. rujna 2017., sudjelovali su na tradicionalnoj manifestaciji pod nazivom Školsko zvono – Pozdrav jeseni na koju nas je pozvala Područna škola Bakovčica. Sveukupno je na manifestaciji prisustvovalo 60-ak učenika, uz domaćine iz PŠ Bakovčica, tu su se još našli učenici PŠ Budrovac, PŠ Sirova Katalena, PŠ Mičetinac, PŠ Čepelovac.

 

Klikom na više možete pročitati koga smo upoznali i što smo vidjeli tog uzbudljivog dana.

Galerija slika


            

 [više]

Radionice u Starom selu

Autor: Administrator , 29. 9. 2017. 08:59

U srijedu, 27. rujna, 2017. godine učenici 2.a, 2.b i 3. razreda sudjelovali su u Starom selu Kumrovec na radionici „Bakine papirnate rožice“, radionici „Od zrna do pogače“, a učenici 4. razreda na radionici „Obuka o krasopisu“. Učenici 2. i 3. razreda su upoznali proces dobivanja brašna i tijesta te oblikovanja pogačica. Također su naučili izrađivati nekoliko vrsta cvjetova od raznobojnog krep papira. U rekonstruiranom razredu Niže kumrovečke pučke škole, četvrtaši su upoznali osnove krasopisa i tehniku pisanja perom i tintom. Kao i na svim dosadašnjim aktivnostima u Muzeju „Staro selo“ Kumrovec puno smo naučili i još bolje se zabavili.

Galerija slika


 

 [više]

Glazbena škola Pregrada - Područni odjel Kumrovec Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 3. 9. 2017. 18:29

Raspored održavanja nastave za školsku godinu 2017./2018. možete preuzeti u prilogu ove vijesti klikom na više.

 [više]

Povratak u školske klupe

Autor: Administrator , 30. 8. 2017. 11:33

Dragi učenici!

Nastava u školskoj godini 2017./2018. započinje u ponedjeljak, 4. rujna u 8:00 sati zajedničkim okupljanjem u sportskoj dvorani Škole.

Nakon uvodnih informacija sa razrednicima i predmetnim učiteljima, polazimo prema kapeli Sv. Roka na Svetu  misu za početak školske godine sa početkom u 9,30 sati.

Autobus i kombiji za dolazak u školu polaze sa početnih stanica u isto vrijeme kao i protekle školske godine, a povratak putnika i svih linija je u 10:30 sati.

 

Sretan početak i uspješnu novu školsku godinu žele vam učitelji i djelatnici OŠ Josipa Broza Kumrovec!


 

 [više]

Projekt Baltazar

Autor: Administrator , 30. 7. 2017. 18:07

Kratki film posvećen provedbi projekta Baltazar 3, koji su snimili učenici ŠUDIGO Zabok u šk. god. 2016/2017. i koji je premijerno prikazan za završnom događanju projekta Baltazar 3 u OŠ Zabok, 10.6.2017. godine. (http://www.kzz.hr/projekt-baltazar/zavrsnica-projekta-baltazar3) dostupan je na YouTube kanalu: https://www.youtube.com/watch?v=36iYV-rQkbo 

 


 

 [više]

Sufinanciranje udžbenika od strane KZŽ

Autor: Administrator , 30. 7. 2017. 06:35

Poštovani roditelji,

dopis i obrasce za pravo na sufinanciranje troškova nabave udžbenika i drugih nastavnih sredstava za učenike osnovnih i srednjih škola možete preuzeti ovdje:

  1. Jednokratna novčana pomoć - dopis KZŽ
  2. Zahtjev za jednokratnu novčanu pomoć
  3. Izjava o članovima kućanstva

 

 [više]

Školski list

Autor: Administrator , 6. 7. 2017. 09:29

 

Ovdje možete preuzeti školski list "Naši cajti"

 

 


 

 [više]

Popis udžbenika za školsku godinu 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 6. 7. 2016. 19:50

 
Poštovani roditelji i učenici, u prilogu (kliknite na "više") možete preuzeti popis odabranih udžbenika za školsku godinu
2017./2018.
 
 [više]

Arhiva naših vijesti   
 linkoviTražilica
Kalendar
« Travanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Anketa
Crno ili bijelo?Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Josipa Broza Kumrovec / Antuna Mihanovića 8, HR-49295 Kumrovec / os-josipa-broza-kumrovec.skole.hr / ured@os-josipa-broza-kumrovec.skole.hr
preskoči na navigaciju